Köszöntő

Üdvözöljük az Orvostudományi Doktori Tanács honlapján!

 

A több mint százéves Debreceni Egyetem graduális oktatásának hallgatói létszáma a második legmagasabb Magyarországon, ezen belül az orvosképzés rendelkezik a legnagyobb külföldi hallgatói létszámmal, így Egyetemünkön az egészségtudomány oktatása nemzetközi szinten is széles körben ismert. Ez a graduális képzés biztosítja azt, hogy az egészségtudomány magas színvonalú posztgraduális képzést folytathat, melynek oszlopos eleme a PhD program azon végzett egyetemi hallgatók számára, akik jövőjüket a kutatómunkának, a tudománynak, az akadémiai egészségtudománynak kívánják szentelni.

Az Orvostudományi Doktori Tanács a Debreceni Egyetemen belül tíz doktori iskola munkáját koordinálja, lefedi a humán egészségtudomány teljes spektrumát, és PhD minősítést nyújt a klinikai orvostudományok, az elméleti orvostudományok, az egészségtudományok, a gyógyszerészeti tudományok és a fogorvostudományok terén. A PhD képzés államilag támogatott, ösztöndíjas, nappali tagozatos formában, önköltséges nappali tagozatos rendszerben, levelező képzésben és egyéni felkészülési formában folyik. Célunk az, hogy egy átfogó tudományterületű, magas színvonalon kutató intézményként működjön az Orvostudományi Doktori Tanács.

Független szakértők értékelése alapján iskoláink megfelelnek a kimagasló minőségű kutatóhelyeknek, sikeresen illeszkednek a nemzetközi tudomány rendszerébe, amivel nem csak a magyar egészségtudomány, hanem az egészségtudomány nemzetközi elismertségéhez is hozzájárulnak.

 

Dr. Balla György
akadémikus, egyetemi tanár, ODT elnöke

Frissítés dátuma: 2019.04.12.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.